• Miś A., Nawrocka A., Lamorski K., Dziki D.:  Dynamics of gas cell coalescence during baking expansion of leavened dough (2018 r.) Food Research International 2018, Vol. 103, 30-39
  • Lisowski A., Dąbrowska-Salwin M., Ostrowska-Ligęza E., Nawrocka A., Stasiak M., Świętochowski A., Klonowski J., Sypuła M., Lisowska B.:  Effects of the biomass moisture content and pelleting temperature on the pressure-induced agglomeration process (2017 r.) Biomass and Bioenergy 2017, Vol. 107, 376-383
  • Gancarz M., Wawrzyniak J., Gawrysiak-Witulska M., Wiącek D., Nawrocka A., Rusinek R.:  Electronic nose with polymer-composite sensors for monitoring fungal deterioration of stored rapeseed (2017 r.) International Agrophysics 2017, Vol. 31, 3, 317-325
  • Miś A., Nawrocka A., Dziki D.:  Behaviour of Dietary Fibre Supplements During Bread Dough Development Evaluated Using Novel Farinograph Curve Analysis (2017 r.) Food and Bioprocess Technology 2017, Vol. 10, 6, 1031-1041
  • Nawrocka A., Szymańska-Chargot M., Miś A., Wilczewska A., Markiewicz K.:  Aggregation of gluten proteins in model dough after fibre polysaccharide addition (2017 r.) Food Chemistry 2017, Vol. 231, 51-60
  • Nawrocka A., Szymańska-Chargot M., Miś A., Wilczewska A., Markiewicz K.:  Effect of dietary fibre polysaccharides on structure and thermal properties of gluten proteins – A study on gluten dough with application of FT-Raman spectroscopy, TGA and DSC (2017 r.) Food Hydrocolloids 2017, Vol. 69, 410-421
  • Gancarz M., Wawrzyniak J., Gawrysiak-Witulska M., Wiącek D., Nawrocka A., Tadla M., Rusinek R.:  Application of electronic nose with MOS sensors to prediction of rapeseed quality (2017 r.) Measurement 2017, Vol. 103, 227-234
  • Nawrocka A., Miś A., Niewiadomski Z.:  Dehydration of gluten matrix as a result of dietary fibre addition – A study on model flour with application of FT-IR spectroscopy (2017 r.) Journal of Cereal Science 2017, Vol. 74, 86-94
  • Miś A., Nawrocka A., Gancarz M., Rusinek R., Niewiadomski Z.:  Volume, pressure and viscosity measurements as a useful tool for explanation of baking expansion process (2016 r.) XVI Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego. Ryn, 28.06.2016-1.07.2016 r. 2016, 47-47
  • Tadla M., Rusinek R., Gancarz M., Nawrocka A., Wawrzyniak J., Gawrysiak-Witulska M.:  Agrinose – a device for monitoring of quality of agromaterials (2016 r.) 11th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 26-28.09.2016 r. 2016, 200-200
  • Gancarz M., Nawrocka A., Rusinek R., Miś A., Niewiadomski Z.:  Relationship between cellular structure and blackspot susceptibility of potato tuber parenchyma tissue after long term of storage (2016 r.) XVI Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego. Ryn, 28.06.2016-1.07.2016 r. 2016, 35-35
  • Gancarz M., Nawrocka A., Rusinek R., Tadla M.:  Relationship between response of the resistive sensors on the chosen volatile organic compounds (VOCs) and their concentration. (2016 r.) ICAFE 2016 : 18th International Conference on Agricultural and Food Engineering, New York, USA, 06-07.06.2016 r. 2016, Vol 3 (6), 852
  • Tadla M., Rusinek R., Wawrzyniak J., Gawrysiak-Witulska M., Nawrocka A., Gancarz M.:  Response Evaluation of Electronic Nose with Polymer-Composite and Metal Oxide Semiconductor Sensor towards Microbiological Quality of Rapeseed. (2016 r.) ICABSE 2016 : 18th International Conference on Agricultural and Biological Systems Engineering, New York, USA, 06-07.06.2016 r. 2016, Vol 3 (6), 859
  • Rusinek R., Gancarz M., Wawrzyniak J., Gawrysiak-Witulska M., Wiącek D., Nawrocka A.:  Electronic Nose for Monitoring Fungal Deterioration of Stored Rapeseed. (2016 r.) ICST 2016 : 18th International Conference on Sensing Technology, New York, USA, 06-07.06.2016 r. 2016, Vol.3 (6), 1590
  • Warechowska M., Markowska A., Warechowski J., Miś A., Nawrocka A.:  Effect of tempering moisture of wheat on grinding energy, middlings and flour size distribution, and gluten and dough mixing properties (2016 r.) Journal of Cereal Science 2016, Vol. 69, 306-312
  • Miś A., Nawrocka A., Dziki D.:  Identification of Baking Expansion Phases of Leavened Dough Using an Experimental Approach. (2016 r.) Food and Bioprocess Technology 2016, Vol. 9, 5, 892-903
  • Nawrocka A., Szymańska-Chargot M., Miś A., Wilczewska A., Markiewicz K.:  Dietary fiber-induced changes in the structure and thermal properties of gluten proteins studied by Fourier Transform-Raman Spectroscopy and Thermogravimetry. (2016 r.) Journal of Agricultural and Food Chemistry 2016, Vol. 64, 10, 2094-2104
  • Rusinek R., Wawrzyniak J., Gawrysiak-Witulska M., Gancarz M., Nawrocka A., Wiącek D.:  Procedura kalibracji elektronicznego nosa na potrzeby badań jakości materiałów biologicznych. (2016 r.) XXIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, 24-25 maja 2016, Kazimierz Dolny nad Wisłą 2016, 20-20
  • Nawrocka A., Szymańska-Chargot M., Miś A., Gancarz M., Rusinek R.:  Agregacja białek glutenowych w cieście glutenowym indukowana dodatkiem błonników pokarmowych. (2016 r.) XXIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, 24-25 maja 2016, Kazimierz Dolny nad Wisłą 2016, 15-15
  • Gancarz M., Nawrocka A., Rusinek R.:  Zastosowanie metod stereologicznych do określenia parametrów przestrzennych komórek tkanki roślinnej. (2016 r.) XXIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, 24-25 maja 2016, Kazimierz Dolny nad Wisłą 2016, 8-8
  • Nawrocka A., Miś A., Szymańska-Chargot M.:  Characteristics of Relationships Between Structure of Gluten Proteins and Dough Rheology – Influence of Dietary Fibres Studied by FT-Raman Spectroscopy (2016 r.) Food Biophysics 2016, Vol. 11, 1, 81-90
  • Nawrocka A., Szymańska-Chargot M., Miś A., Kowalski R., Gruszecki W.:  Raman studies of gluten proteins aggregation induced by dietary fibres. (2016 r.) Food Chemistry 2016, Vol. 194, 86-94
  • Gondek E., Nawrocka A., Jakubczyk E., Cacak-Pietrzak G., Grabowski A.:  Analiza zależności pomiędzy cechami fizycznymi ziarna pszenicy. (2015 r.) Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Inżynieria rolnicza w ochronie i kształtowaniu środowiska” (Jubileusz 45-lecia Wydziału Inżynierii Produkcji UP w Lublinie), Lublin, 23-24.09.2015 r. 2015,
  • Nawrocka A., Miś A.:  Relationships between extensograph and farinograph behaviours of fibre-rich bread doug. (2015 r.) 5th C&E Spring Meeting, Budapeszt, Węgry, 27-29.04.2015r. 2015, 37-37
  • Nawrocka A., Szymańska-Chargot M., Miś A.:  Influence of dietary fibre on gluten proteins structure - A study on model flour. (2015 r.) 5th C&E Spring Meeting, Budapeszt, Węgry, 27-29.04.2015r. 2015, 26-26
  • Miś A., Nawrocka A.:  Wpływ wzbogacania ciasta pszennego błonnikiem pokarmowym na przebieg krzywych ekstensograficznych. (2015 r.) XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk „Żywność – Zdrowie – Przyszłość”, Lublin, 25-26.06.2015 r. 2015, 42-42
  • Miś A., Nawrocka A.:  Wpływ wzbogacania ciasta pszennego błonnikiem pokarmowym na przebieg krzywych ekstensograficznych (2015 r.) Technologiczne kształtowanie jakości żywności 2015, Rozdz., 203-212
  • Warechowska M., Markowska A., Wojtkowiak K., Stępień A., Nawrocka A.:  Analiza właściwości fizycznych ziarna zbóż zróżnicowanego pod względem wielkości z zastosowaniem analizatora SKCS. (2015 r.) Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Metody fizyczne w badaniu środowiska rolno-spożywczego i leśnego”/ "Physical methods in the study of the agri-food and forestry environment", Malinówka k. Ełku, 9-11.09.2015 r. 2015, 64-64
  • Krzemińska I., Nawrocka A., Piasecka A., Jagielski P., Tys J.:  Cultivation of Chlorella protothecoides in photobioreactors: The combined impact of photoperiod and CO2 concentration. (2015 r.) Engineering in Life Sciences 2015, Vol. 15, 5, 533-541
  • Piasecka A., Krzemińska I., Nawrocka A., Tys J., Wiącek D., Wawrzykowski J.:  Znaczenie dezintegracji komórkowej w procesie ekstrakcji lipidów z biomasy mikroglonów. (2015 r.) XXII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 2-3.06.2015 r. 2015, 24-24
  • Nawrocka A., Miś A.:  Wpływ błonnika pokarmowego na strukturę białek glutenowych w mące modelowej. (2015 r.) XXII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 2-3.06.2015 r. 2015, 21-21
  • Nawrocka A., Szymańska-Chargot M., Miś A., Ptaszyńska A., Kowalski R., Waśko P., Gruszecki W.:  Influence of dietary fibre on gluten proteins structure – a study on model flour with application of FT-Raman spectroscopy. (2015 r.) Journal of RAMAN SPECTROSCOPY 2015, Vol. 46, 3, 309-316
  • Kowalski R., Kowalska G., Jamroz J., Nawrocka A., Metyk D.:  Effect of the ultrasound-assisted preliminary maceration on the efficiency of the essential oil distillation from selected herbal raw materials. (2015 r.) Ultrasonics Sonochemistry 2015, Vol. 24, 214-220
  • Siczek A., Frąc M., Nawrocka A., Wielbo J., Kidaj D.:  The response of rhizosphere microbial properties to flavonoids and NOD factors. (2015 r.) Acta Agriculturae Scandinavica Section B-Soil and Plant Science 2015, Vol. 65, 2, 125-131
  • Nawrocka A., Miś A., Szymańska-Chargot M.:  Określenie wpływu błonników roślinnych na strukturę białek glutenowych. (2014 r.) XXI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny, 5-6.06.2014 r. 2014, 19-19
  • Miś A., Nawrocka A.:  Relationships between mixing and extensional behaviour of dough modified by dietary fibre and conformational changes in gluten proteins. (2014 r.) Food Structure and Functionality Forum Symposium FROM MOLECULES TO FUNCTIONALITY, Amsterdam, Niderlands, 30.03.-02.04.2014 r. 2014, P1.10
  • Nawrocka A., Miś A., Szymańska-Chargot M.:  Determination of conformational changes in the gluten structure after addition of dietary fibre by using FT-Raman spectroscopy. (2014 r.) Food Structure and Functionality Forum Symposium FROM MOLECULES TO FUNCTIONALITY, Amsterdam, Niderlands, 30.03.-02.04.2014 r. 2014, P1.9
  • Nawrocka A.:  Conformational changes in wheat gluten after using Ag-nanoparticles (2014 r.) International Agrophysics 2014, Vol. 28, 3, 311-317
  • Nawrocka A., Cieśla J.:  Influence of silver nanoparticles on food components in wheat (2013 r.) International Agrophysics 2013, Vol. 27, 1, 49-55
  • Nawrocka A.:  Badanie struktury białek glutenowych z wykorzystaniem metod spektroskopowych (2013 r.) IV Ogólnopolska Studencka Konferencja "Nowoczesne Metody Doświadczalne w fizyce, chemii i inżynierii", Lublin, 22-24.11.2013 r. 2013, 19-19
  • Nawrocka A.:  Changes in secondary structure of wheat gluten after using Ag nanoparticles (2013 r.) XV Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego, Nałęczów, 26-28.06.2013 r. 2013, 74-74
  • Nawrocka A.:  Influence of silver nanoparticles on secondary structure of wheat gluten (2013 r.) C&E Spring Meeting 2013, Belgium, Leuven, 29-31.05.2013 r. 2013, 113-113
  • Nawrocka A., Lamorska J.:  Determination of Food Quality by Using Spectroscopic Methods (2013 r.) Advances in Agrophysical Research 2013, Rozdz., 347-367
  • Nawrocka A.:  Spektroskopia FT-IR białek glutenowych otrzymanych z ziarna pszenicy zwyczajnej pokrytego nanocząstkami srebra (2012 r.) XIX Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz n. Wisłą, 4 – 5. 06. 2012 r. 2012, 18-18
  • Strachecka A., Borsuk G., Olszewski K., Paleolog J., Gagoś M., Chobotow J., Nawrocka A., Gryzińska M., Bajda M.:  The effect of amphotericin B on the lifespan, body-surface protein concentrations, and DNA methylation levels of honey bees (Apis mellifera) (2012 r.) Journal of Apicultural Science 2012, Vol. 56, 2, 107-113
  • Nawrocka A., Stępień E., Grundas S., Nawrot J.:  Mass loss determination of wheat kernels infested by granary weevil from X-ray images. (2012 r.) Journal of Stored Products Research 2012, Vol. 48, 19-24
  • Świerczyński K., Boniecki P., Nawrocka A.:  Neutral identification of wheat grain damages caused by a grain weevil (2011 r.) Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering 2011, Vol. 56, 2, 165-174
  • Nawrocka A.:  Photoelectrochemical solar cells based on semiconductor nanoparticles (2011 r.) International Conference Agrophysics for Quality of Life, Lublin, 31.05.-03.06.2011 r. 2011, 61-61
  • Nawrocka A., Grundas S.:  Applications of semiconductor nanoparticles in power industry (2010 r.) Teka Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa 2010, Vol. X, 284-293
  • Grundas S., Nawrocka A., Grodek J.:  Losses caused by granary weevil larva in wheat grain using digital analysis of X-ray images. (2010 r.) International Agrophysics 2010, Vol. 24, 1, 63-68
  • Grundas S., Nawrocka A.:  Cyfrowa analiza obrazów rentgenowskich ziarna pszenicy jako szybka metoda rozpoznawania porażenia ziarna przez wołka zbożowego (Sitophilus granarius L.). (2009 r.) Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Ekologiczne, Technologiczne i Socjalno-Ekonomiczne Aspekty Efektywnego Wykorzystania Materiałów Technicznej Bazy Przemysłowego Kompleksu Rolniczego", 23-25.09.2009 r. 2009,
  • Grundas S., Nawrocka A., Pałys E.:  Bank of the grain X-ray images. (2009 r.) Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Ekologiczne, Technologiczne i Socjalno-Ekonomiczne Aspekty Efektywnego Wykorzystania Materiałów Technicznej Bazy Przemysłowego Kompleksu Rolniczego", 23-25.09.2009 r. 2009,