Pracownicy

dr hab. inż.  Mateusz Stasiak, prof. IA PAN




tel.: (81) 744 50 61 w. 173
e-mail: m.stasiak@ipan.lublin.pl



Wyślij e-mail


Zainteresowania

Zainteresowania naukowe:

Inne informacje

Uzyskane stopnie naukowe:

Członkostwo w organizacjach:

Publikacje

Lp. autorzy tytuł czasopismo
  1. Stasiak M., Skiba K., Molenda M., Tys J., Mościcki L.:  The Mechanical Parameters of Rapeseed Cake. (2012 r.) Energy Sources, Part A 2012, Vol. 34, 13, 1196-1205
  2. Fornal J., Sadowska J., Błaszczak W., Jeliński T., Molenda M., Stasiak M., Hajnos M.:  Influence of some chemical modifications on the characteristics of potato starch powders. (2012 r.) Journal of Food Engineering 2012, Vol. 108, 515-522
  3. Opaliński I., Chutkowski M., Stasiak M.:  Characterizing moist food-powder flowability using a Jenike shear-tester. (2012 r.) Journal of Food Engineering 2012, Vol. 108, 51-58
  4. Mueller P., Antonyuk S., Stasiak M., Tomas J., Heinrich S.:  The normal and oblique impact of three types of wet granules (2011 r.) Granular Matter 2011, Vol. 13, 4, 455-463
  5. Stasiak M., Rusinek R., Molenda M., Fornal J., Błaszczak W.:  Effect of potato starch modification on mechanical parameters and granules morphology. (2011 r.) Journal of Food Engineering 2011, 102, 154-162, (DOI information:n10.1016/j.jfoodeng.2010.07.034) 
  6. Tomas J., Mueller P., Molenda M., Rusinek R., Stasiak M.:  Uniaxial compaction behaviour and elasticity of cohesive powders. (2010 r.) Powder Technology 2010, 203, 482-488 
  7. Stasiak M., Opaliński I., Molenda M.:  Masowe i mikroskopowe właściwości sypkich materiałów roślinnych i przemysłowych. Cz. I. Porównanie właściwości mechanicznych. (2008 r.) Przemysł Chemiczny 2008, 87/2, 199-202 
  8. Opaliński I., Chutkowski M., Stasiak M.:  Masowe i mikroskopowe właściwości sypkich materiałów roślinnych i przemysłowych. Cz. II. Oddziaływania adhezyjne w materiałach roślinnych - wstępne wyniki badań. (2008 r.) Przemysł Chemiczny 2008, 87/2, 2-5 
  9. Stasiak M., Molenda M., Horabik J.:  Determination of modulus of elasticity of cereals and rapeseeds using acoustic method (2007 r.) Journal of Food Engineering 82(2007), 51-57 
Pokaż wszystkie publikacje