Stasiak M., Molenda M., Horabik J., Mueller P., Opaliński I.:
Mechanical properties of potato starch modified by moisture content and addition of lubricant. (2014 r.)
International Agrophysics
2014,
Vol. 28,
4,
501-509
Stasiak M., Molenda M., Opaliński I., Błaszczak W.:
Mechanical properties of native maize, wheat, and potato starches (2013 r.)
Czech Journal of Food Sciences
2013,
Vol. 31,
4,
347-354
Opaliński I., Chutkowski M., Stasiak M.:
Characterizing moist food-powder flowability using a Jenike shear-tester. (2012 r.)
Journal of Food Engineering
2012,
Vol. 108,
51-58
Opaliński I., Stasiak M.:
Właściwości plastycznego płynięcia proszków przemysłowych. (2010 r.)
Wpływ Procesów Technologicznych na Właściwości Materiałów i Surowców Roślinnych
2010,
Rozdz. 8,
97-106
Stasiak M., Opaliński I., Molenda M.:
Masowe i mikroskopowe właściwości sypkich materiałów roślinnych i przemysłowych. Cz. I. Porównanie właściwości mechanicznych. (2008 r.)
Przemysł Chemiczny
2008, 87/2, 199-202
Opaliński I., Chutkowski M., Stasiak M.:
Masowe i mikroskopowe właściwości sypkich materiałów roślinnych i przemysłowych. Cz. II. Oddziaływania adhezyjne w materiałach roślinnych - wstępne wyniki badań. (2008 r.)
Przemysł Chemiczny
2008, 87/2, 2-5