Nawrocka A., Miś A., Niewiadomski Z.:
Dehydration of gluten matrix as a result of dietary fibre addition – A study on model flour with application of FT-IR spectroscopy (2017 r.)
Journal of Cereal Science
2017,
Vol. 74,
86-94
Miś A., Nawrocka A., Gancarz M., Rusinek R., Niewiadomski Z.:
Volume, pressure and viscosity measurements as a useful tool for explanation of baking expansion process (2016 r.)
XVI Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego. Ryn, 28.06.2016-1.07.2016 r.
2016,
47-47
Gancarz M., Nawrocka A., Rusinek R., Miś A., Niewiadomski Z.:
Relationship between cellular structure and blackspot susceptibility of potato tuber parenchyma tissue after long term of storage (2016 r.)
XVI Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego. Ryn, 28.06.2016-1.07.2016 r.
2016,
35-35
Gruszecka D., Kowalczyk K., Grundas S., Niewiadomski Z.:
Podatność ziarna pszenicy i pszenżyta na uszkodzenia bielma oznaczona metodą rentgenograficzną. (2011 r.)
Acta Agrophysica
2011,
Vol. 18,
2,
255-268
Szot B., Geodecki M., Niewiadomski Z.:
Charakterystyka podstawowych cech fizycznych kłosów i ziarna żyta. (2008 r.)
II Sympozjum Naukowe "Jakość Środowiska Surowców i Żywności", Poznań, 01-03.04.2008 r.
2008,
Geodecki M., Pojmaj J., Grundas S., Niewiadomski Z.:
Określenie podatności ziarna pszenicy i pszenżyta na podstawie uszkodzeń mechanicznych bielma w warunkach przedzbiorowych. (2008 r.)
II Sympozjum Naukowe "Jakość Środowiska Surowców i Żywności", Poznań, 01-03.04.2008 r.
2008,